Damla Sulama Uygulaması
Uygulanacak bitkiye göre 300-500 ml/da arasında değişen dozlarda kullanılmaktadır. Bitki şaşırtılmasından çiçeklenme dönemine kadar uygulama 2 kez tekrarlanır. İhtiyaca göre sezon içinde 2-3 uygulama önerilir.
Sebze ve Çilek: Şaşırtma sonrasında genç bitkilere 400-500 ml/da olacak şekilde uygulama yapınız. 15-20 gün aralıklarla uygulamalar tekrarlanabilir.
Meyve Ağaçları, Turunçgiller, Bağ ve Zeytin: İlkbaharda kök aktivitesi başlarken 300-500 ml/da olacak şekilde uygulama yapınız. 20-30 gün aralıklarla düzenli uygulamalar yapınız. Hasat sonrası ağaçlar durgun döneme gelmeden 500 ml/da dozunda bir uygulama yapınız.
Süs Bitkileri: Üretim dönemi başlangıcında 300 ml/da olacak şekilde uygulayınız. 20-30 gün arayla aynı dozla uygulamaya devam ediniz.
Fidanlıklar: 100ml / 100 L Foly Plus içeren çözelti ile sulama yapınız.
Yaprak Uygulaması Foly Plus yapraktan uygulanacaksa; kök oluşumu, çiçek oluşumu, meyve oluşumundan sonra ve meyve irileşme gibi kritik büyüme evrelerinde uygulanması tavsiye edilmektedir.
Genel olarak uygulamalar bitki ve büyüme evresine göre 100 – 300 ml/100L su dozunda yapılabilir.
Tahıllar: Kardeşlenme döneminde 150-200 ml/da dozuyla uygulayınız. 6 hafta sonra tekrarlayınız, bir sonraki uygulama kök gelişim döneminde yapılabilir.
Pamuk: Taraklanma başlangıcından itibaren 100-150 ml/da dozunda 10 gün ara ile 2 kez uygulanabilir
Patates: Çimlenmeden sonra 150-200 ml/da dozuyla uygulayınız. Uygulamayı 2 hafta sonra tekrarlayınız.
Sebzeler ve Çilek: Genç bitkilerin şaşırtılmasının hemen ardından 100 ml/100 L su dozuyla uygulama yapınız. 15-20 gün arayla uygulamayı tekrarlayınız.
Meyve Ağaçları: Tomurcuklanma döneminde 100-150 ml/100 L su dozuyla uygulayınız. Meyve oluşumu ve meyve gelişimi döneminde uygulamayı tekrarlayınız. Hasattan sonra yaprak dökümünden önce 200 ml/100 L su dozunda bir uygulama daha yapınız.
Turunçgiller: Baharda sürgün döneminde 100-150 ml/100 L su dozunda uygulayınız. Aynı uygulamayı yaz
ve sonbahar sürgün döneminde de yapınız.
Bağ: Sürgünlerin 10-15 cm olduğu dönemde 100-150 ml/100 L su dozuyla uygulayınız, meyve bağlama ve meyve olgunlaşma dönemlerinde de aynı dozla uygulama yapınız.
Ayçiçeği : Çiçeklenme, çiçeklenme sonrası ve dane tutum döneminde 100-150 ml/da dozunda 3 uygulama yapılmalıdır.
Şekerpancarı: 100-150 ml/da dozunda 6-8 yapraklı dönemden hasat zamanına kadar 2 uygulama yapılır.
Süs bitkileri ve soğanlı bitkiler: Çiçek tomurcukları belirdiğinde 100-150 ml/100 L su dozunda ve sonrasında çiçeklenme döneminde uygulama yapınız.