Gizlilik Sözleşmesi

Gizlilik Bildirimi

FMC Corporation olarak, veri gizliliğini korumaya kararlıyız. Global Veri Gizliliği ve Korunması Politikamız, Kişisel Veri işlerken bağlı kaldığımız ilkelerimizi ve uygulamalarımızı genel olarak açıklamaktadır. İşbu çevrimiçi Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Gizlilik Bildirimi (“Bildirim”); FMC Turkey Endüstri Ürün. San. Ltd. Şti.’nin satıcı ve tedarikçilerinin, müşterilerinin, potansiyel satıcı, tedarikçi ve müşterilerinin, danışman ve çiftçilerinin, FMC etkinliklerine veya fuarlarına katılan kişilerin, bu internet sitesini ve FMC iştiraklerinin işbu Bildirimi yayınlayan internet sitelerini ziyaret eden, veya FMC mobil uygulamalarını kullanan yahut FMC sosyal medya sayfalarını ziyaret eden kişilerin gizliliğini nasıl koruduğunu açıklamaktadır. FMC Turkey Endüstri Ürün. San. Ltd. Şti. işbu Bildirimin kapsamında olan Kişisel Verilere ilişkin veri sorumlusudur. Bu Bildirim, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olan “Kişisel Verilere”, söz konusu Kişisel Verilerin işlenmesinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) tabi olduğu hallerde uygulanır.

Bu Bildirim aşağıdakileri içerir:
Özet
Topladığımız Veriler
Verilerin Kullanım Şekli
Aktarımlar
İnternet Sitemizin Özelliklerinin veya Bölümlerinin Kullanımı
Çocukların Gizliliği
Güvenlik
Diğer İnternet Sitelerine Yapılan Bağlantılar
Tercihleriniz ve Haklarınız
İşbu Bildirimin Değişikliği
FMC ile İletişim

Özet

İşbu Bildirim, mevcut ve potansiyel satıcı, tedarikçi ve müşterilerimiz; internet sitesi ziyaretçilerimiz; FMC mobil uygulaması kullanıcılarımız ve FMC sosyal medya sayfaları ziyaretçilerimiz hakkında (çevrimiçi ve çevrimdışı olarak) topladığımız verilerin türünü açıklamaktadır. Prensip olarak, verileri işlerimizi yürütmek ve ürünlerimiz hakkında bilgi sağlamak amacıyla kullanmaktayız. Bu verileri, dünya çapındaki FMC grup şirketleri içerisinde ve bize hizmet sağlayan veya iş yaptığımız üçüncü kişiler ile paylaşırız. Tercihleriniz ve Haklarınız bölümünde okuyabileceğiniz üzere verinin kullanımını kontrol etme hakkına sahipsiniz. İşbu Bildirim hakkında herhangi bir sorunuz olması halinde, DataPrivacy@FMC.com ile iletişime geçiniz.

Topladığımız Veriler

FMC ile bağlantınıza bağlı olarak FMC aşağıdaki Kişisel Verilerinizi toplamaktadır:

  1. Gerçek Kişi Satıcılar, Satıcının İmza Yetkilileri ve Satıcı Personeli:

    Gerçek Kişi Satıcılar: Ad, Soy Ad, Firma Unvanı, Vergi Kimlik Bilgileri, Faks Numarası, E-Fatura Adresi, Fatura Adresi, Teslimat Adresi, İlçe

    Satıcının İmza Yetkilileri: Ad, Soy Ad, T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Belgesinde yer alan Diğer Veriler, İmza

    Satıcı Personeli: Ad, Soy Ad, Telefon Numarası, E-Posta Adresi

  2. Gerçek Kişi Müşteriler, Müşteri Personeli:

    Gerçek Kişi Müşteriler: Ad, Soy Ad, Firma Unvanı, Teslimat Adresi, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, E-Fatura Adresi, Fatura Adresi, Vergi Kimlik Bilgileri, İlçe, İmza

    Müşteri Personeli: Ad, Soy Ad, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, İlçe, İmza

  3. Potansiyel Gerçek Kişi Müşteriler, Potansiyel Müşteri Personeli, Çiftçi ve Danışmanlar:

    Ad, Soy Ad, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, İlçe, İmza

  4. Şirket ile İnternet Sitesi ya da İletişim Hesabı Aracılığıyla İletişime Geçen Kişiler:

    Ad, Soy Ad, E-Posta Adresi, Yazışmalarda Paylaşılabilecek Diğer Kişisel Veriler

  5. Şirket ile Sosyal Medya Hesapları Aracılığıyla İletişime Geçen Kişiler:

    Ad, Soy Ad, Telefon Numarası, Şehir, Yazışmalarda Paylaşılabilecek Diğer Kişisel Veriler

  6. Fuar Katılımcıları

    Ad, Soy Ad, Telefon Numarası, Şehir, İlçe, Semt Bilgileri

Kişisel Verileri işleme amaçlarımız ve veri işleme faaliyetlerimizin hukuki dayanakları hakkında daha detaylı açıklamalar için lütfen “Verilerin Kullanım Şekli ve “Aktarım” bölümlerini ziyaret edin. Topladığımız Kişisel Veriler, bizden hizmet talebinde bulunduğunuz, bizimle sözleşme imzaladığınız, çevrimiçi form doldurduğunuz, bilgi veya hizmet alımı için kayıt olduğunuz (ticaret fuarında, bizzat satış yapılması esnasında, veya benzeri etkinliklerde) veya diğer yollarla bize bilgi gönderdiğiniz esnada bize bilginiz dahilinde sağladığınız bilgilerdir. Kişisel verilerinizi, herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olması koşuluyla, tamamen veya kısmen otomatikleştirilmiş yollarla veya otomatik olmayan yollarla toplayabiliriz. Genelde bu verileri kayıt formlarını doldurduğunuz; bizimle iş yapmayı, örneğin sözleşme imzalamayı amaçladığınız ya da imzaladığınız esnada, veya internet sitemiz, sosyal medya sayfalarımız, mobil uygulamalarımız veya e-posta yoluyla bize veri sağlamanız hallerinde elde etmekteyiz.

Ayrıca, mevcut ve potansiyel satıcı, tedarikçi, müşteri bilgileri gibi Kişisel Verileri iş ortaklarımızdan dolaylı olarak toplarız. Kişisel Verilerinizi, internet sitemiz üzerinden sorduğunuz sorulara cevap verebilmek için veya satış sonrası hizmetlerin sunulabilmesi için toplamamız gerekebilmektedir. Ayrıca, doğrudan sizden topladığımız verilerinizi iş ortaklarımızdan veya diğer şirketlerden elde ettiklerimiz ile birleştirip işbu Bildirim’de açıklanan sebepler için kullanmaktayız.

FMC, zaman zaman, iş ortaklarımız tarafından sunulan veya iş ortaklarımızla birlikte sunduğu hizmetlere ilişkin ortak markalı kayıtları yönetmektedir. Bu durumlarda genellikle, iş ortaklarımızdan işbu Bildirimde açıklanan gizlilik uygulamalarına sadık kalmalarını talep etmekteyiz. Bununla beraber, iş ortaklarımızın gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığımızı belirtir, verilerinizi paylaşmadan önce her internet sitesinin gizlilik politikasını incelemenizi öneririz.

FMC, internet sitesini ziyaret edenlerden, FMC’nin mobil uygulamalarını indiren okuyuculardan veya sosyal medya sayfalarını ziyaret edenlerden ve e-posta listelerine abone olanlardan da bilgi toplamaktadır. Bu amaçlarla, (internet sitesinden, sosyal ağlardan veya uygulamalardan hangisini kullandığınıza göre) IP sunucu adreslerini, görüntülenen sayfaları, tarayıcıları veya e-posta müşteri tipi, internet tarayıcı ve kullanım alışkanlıkları, internet hizmet sağlayıcıları, alan adı, internet sitesinin ziyaret edildiği saat/tarih, ilgili URL ve bilgisayarınızın operasyon sistemi bilgilerini çerezler aracılığıyla toplamaktayız. Bu bilgiler, internet sitesini ve sosyal ağlarda veya mobil uygulamalarda sunduğumuz diğer hizmetleri yürütmemiz için, ürün sunumlarımızı geliştirmemiz için ve işbu Bildirim’de belirtilen diğer amaçlar için kullanılmaktadır.

İşlem Bilgileri
Bizimle, çevrimdışı veya bu site üzerinden bir işlem gerçekleştirdiğinizde (örneğin; satış sözleşmesi veya hizmet sözleşmesi) sizden işlemin tamamlanması için isminiz, teslimat adresiniz, ürün seçiminiz/leriniz ve ödeme bilgileriniz gibi bilgileri temin etmeniz istenecektir. Bu bilgilerin temin edilmemesi halinde talep edilen hizmetin veya ürünlerin tarafımızca sağlanamaması söz konusu olabilecektir.

İnternet Tarayıcınızdan Bize Gönderilen Bilgiler
FMC, internet tarayıcınızın internet sitesi deneyimlerinizi özelleştirmek ve tercihlerinizi yansıtmak için bize otomatik olarak gönderdiği bilgileri, çerezler aracılığıyla pasif olarak toplar. Bu bilgiler, İnternet Protokolü (IP) adresinizi, internet hizmet sağlayıcınızın kimliğini, operasyon sisteminizin ve tarayıcınızın adı ve versiyonunu, sayfaları ziyaret ettiğiniz tarih ve saatini, sizi FMC’ye bağlayan siteyi ve ziyaret ettiğiniz siteleri kapsayabilir.

Çerezden Elde Edilen Bilgi
FMC, internet sitelerinde, mobil uygulamalarında ve sosyal medya sayfalarında, işbu Bildirim’de ve buradan ulaşabileceğiniz Çerez Politikamızda açıklanan çerezleri ve diğer takip teknolojilerini kullanabilir. Çerez, internet sunucusu tarafından tarayıcınıza gönderilen ve bilgisayarınızın sabit sürücüsünde veya geçici hafızasında depolanan küçük miktarda veridir. Bu internet sitesi, size daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunulması için çerezlerin kullanıldığı olan bir sitedir. İnternet tarayıcınızdan her zaman çerez ayarlarını değiştirebilir veya çerezleri silebilirsiniz. Fakat, çerezlerinizi etkisiz hale getirmenizin sonucu olarak sitenin işlevselliği kısıtlanabilecektir. FMC’nin internet sitesine erişen her tarayıcıya, tarayıcının kullanım tekrarlarının, kayıtlı kullanıcıya kıyasla kayıtlı olmayan kullanıcı tarafından kullanımının boyutlarına karar verecek ve kullanıcıların ilgi alanları ve davranışlarına istinaden içeriğin geliştirilmesi hususunda yardımcı olacak kendisine özgü bir çerez gönderilir. Aynı zamanda, belirli trafik modellerini, internet sitesi ağımızda ziyaret ettiğiniz alanların hangileri olduğunu ve genel olarak ziyaret şekillerini ölçmekteyiz. Bu araştırmayı kullanıcılarımızın alışkanlıklarının benzerlik ve farklılıklarını anlamak ve böylelikle FMC internet sitesindeki her yeni deneyimi daha iyi hale getirebilmek için kullanmaktayız. Ek olarak, bu bilgiyi siz ve diğer kullanıcıların sitemizde göreceği içeriği, ilanları ve promosyonları daha iyi kişiselleştirmek için kullanmaktayız. Aynı zamanda başka reklam şirketleri ve reklam ağları ile çalışabiliriz. Çerezleri ve diğer izleme teknolojilerini bizim ve diğer üçüncü tarafların nasıl kullandığı ve reklam tercihlerinizi nasıl yönettiğimize ilişkin daha detaylı bilgi için, lütfen buradan ulaşabileceğiniz Çerez Politikamızı ziyaret ediniz.

İnternet Sitesi Analizleri
İnternet sitemizin kullanımına ilişkin istatistiksel bilgileri, siteyi kullanıcı dostu olarak tasarlamak ve hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla kullanmaktayız. Bu amaçla, Google Analytics ve Çerez Politikamızda açıklananlar gibi internet analizi araçlarını kullanırız. Analiz aracı sağlayıcıları verileri yalnızca bizim adımıza ve bizim talimatlarımız doğrultusunda veri işleyen olarak işlemektedir. Çerezleri kullanarak veya (yukarıda açıklanan) sunucu log dosyalarını değerlendirerek oluşturulan kullanım profilleri Kişisel Veriler ile ilişkilendirilmez; özellikle bu araçlar IP adresinizi toplamaz, topluyorsa da anonimleştirir. Diğer araçlar, profilleri veya kullanım bilgilerini Kişisel Veriler ile ilişkilendirebilmektedir.

Çerez Politikamızda her araç sağlayıcısı tarafından gerçekleştirilen veri toplama ve işleme faaliyetlerine nasıl itiraz edebileceğiniz hakkında bilgi bulabilirsiniz. Dikkat ediniz ki araçlar sizin itirazınızı hatırlamak için ret beyanı çerezlerini kullanabilmektedir. Bu ret beyanı fonksiyonu cihaz veya tarayıcıya ilişkin olup kullanıldığı terminal cihaz veya tarayıcı için geçerlidir. Birden çok terminal cihazı veya tarayıcı kullanmanız halinde kullandığınız tüm cihaz ve tarayıcılarda ret beyanında bulunmanız gerekmektedir.

Ayrıca, genel olarak çerez kullanımını etkisiz hale getirerek kullanım profili oluşturulmasından kaçınabilirsiniz.

Sosyal Medya Eklentisi
Bu internet sitesi, aşağıdaki sağlayıcı tarafından sosyal medya eklentileri kullanabilmektedir;

  • AddThis Hizmetleri; AddThis, 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, Kaliforniya 94065, Amerika Birleşik Devletleri adresindeki Oracle America, Inc. tarafından www.addthis.com altında işletilmektedir (“AddThis”). AddThis eklentileri hakkında genel açıklamalar ve görünümleri için; http://www.addthis.com/social-buttons; AddThis’te veri korumaya ilişkin bilgi için; http://www.addthis.com/privacy

 

İnternet sitemizin eklentilerini ziyaret ederken verilerinizin daha ciddi şekilde korunması için bu eklentiler, yalnızca eklentiye tıkladığınızda ilgili eklenti sağlayıcısının sunucularıyla bağlantı kurulacak şekilde yerleştirilir.

İnternet tarayıcınız, yalnızca eklentileri aktif hale getirdiğinizde ilgili eklenti sağlayıcısının sunucuları ile doğrudan bağlantı kuracaktır. Bu şekilde, eklenti sağlayıcılar, sizin sağlayıcıda herhangi bir kullanıcı hesabınız bulunmasa veya oturum açmasanız bile, internet tarayıcınızın internet sitemizdeki ilgili bölüme erişim sağladığı konusunda bilgi edinecektir. Log dosyaları (IP adresi dâhil olmak üzere), internet tarayıcınızdan, ilgili eklentinin sağlandığı sunucuya doğrudan aktarılır ve orada depolanabilmektedir. Bu sunucu, Türkiye dışında bulunabilir.

Eklenti sağlayıcı tarafından, eklenti üzerinden elde edilen ve depolanan verinin kapsamına herhangi bir etkimiz yoktur. Eğer eklenti sağlayıcılarının, bu internet sitesi üzerinden ulaştığı verileri toplamasını, saklamasını ve kullanmasını istemiyorsanız, ilgili eklentiyi kullanmamalısınız. Eklentilerin yüklenmesini tarayıcı ilaveleri (metin engelleyiciler olarak anılır) ile engelleyebilirsiniz.

Veri toplanma amacı ve kapsamı, işlenmesi ve verilerin eklenti sağlayıcıları tarafından kullanılması ve verileri korumak için ilgili sağlayıcının gizlilik beyanlarındaki ayarların değiştirilmesi hususundaki haklarınızı ve imkânlarınızı daha detaylı şekilde öğrenin.

Verilerin Kullanım Şekli

Kişisel Verilerinizin işlenmesi ve kullanımı KVKK’da belirtilen hukuki dayanaklara uygun olarak yapılmaktadır. Aşağıda, Kişisel Verilerinizi işlemenin hukuki sebepleri ve neden Kişisel Verilerinizi kullandığımız hakkında genel bir açıklama bulunmaktadır. Kişisel Verilerinizi bizimle paylaştığınız yönteme bağlı olarak, Kişisel Bilgileriniz kısmen otomatik yöntemlerle toplanabilmektedir.

  • Hukuki Dayanak – KVKK madde 5 (2) (c): İşlemenin, sizinle aramızdaki sözleşmeyi akdedebilmemiz veya ifa edebilmemiz için gerekli olması:
    1. Gerçek Kişi Satıcılar, Satıcıların İmza Yetkilileri ve Satıcı Personeli:

      Satıcı ilişkileri kurmak ve yönetmek, sistemlerimiz üzerinde kayıtlar oluşturmak veya talep ettiğiniz ürün bilgilerini sağlamak amacıyla veri işlemekteyiz.

    2. Gerçek Kişi Müşteriler, Müşteri Personeli:

      Satın alımlarınızı faturalandırmak, satılan ürünleri teslim etmek ve teslimatla ilgili iletişime geçmek dahil olmak üzere ürün veya hizmet siparişlerini tamamlamak, satış sonrası destek ve müşteri hizmetleri sağlamak amacıyla veri işlemekteyiz.

  • Hukuki Dayanak – KVKK madde 5 (2) (ç): İşlemenin yasal yükümlülüklere uyabilmemiz için gerekli olması:
    1. Gerçek Kişi Müşteriler, Müşteri Personeli:

      Muhasebe kayıtlarını ve bu satışları kanıtlayan belgeleri tutabilmemiz için ve satın alımlarınızı faturalandırabilmemiz için veri işlemekteyiz

  • Hukuki Dayanak – KVKK madde 5 (2) (f): İşlemenin, sizin temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimiz için gerekli olması:
    1. Gerçek Kişi Müşteriler, Müşteri Personeli:

      Genel olarak ürün ve hizmetlerimizin değerlendirilmesi, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla kullanıcı deneyiminizi, çevrimiçi ve diğer pazarlama ve promosyonel faaliyetlerimizi değerlendirmek için veri işlemekteyiz.

    2. Şirket ile İnternet Sitesi ya da İletişim Hesabı Aracılığıyla İletişime Geçen Kişiler:

      İnternet sitesi aracılığıyla soru ve şikayetlerin çözümü için kullanıcılarla yazışmalar yapmak, talep ettiğiniz belgeleri sağlamak veya iletişimleri gerçekleştirmek, satış sonrası destek ve müşteri hizmetleri sağlamak, bütün kullanıcıların ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılayabilmek için internet sitesini kullanımınızı değerlendirmek; internet sitesi ya da ürün ve hizmetlerimize ilişkin işlemleri değerlendirmek; internet sitesinin ve FMC'nin gizli ve şahsi bilgilerinin güvenliğini korumak; eğilimleri izlemek ve analiz etmek, internet siteleri ile reklam ve pazarlama sayfalarına erişim ve kullanım dâhil olmak üzere çerezler aracılığıyla internet sitesi ve sosyal medya sayfalarımızı işletmek, değerlendirmek, sürdürmek, iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla veri işlemekteyiz.

    3. Şirket ile Sosyal Medya Hesapları Aracılığıyla İletişime Geçen Kişiler:

      Sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla soru ve şikayetlerin çözümü için kullanıcılarla yazışmalar yapmak, talep ettiğiniz belgeleri sağlamak veya iletişimleri gerçekleştirmek, satış sonrası destek ve müşteri hizmetleri sağlamak amacıyla veri işlemekteyiz.

  • Hukuki Dayanak – KVKK madde 5 (1): Açık rızanıza dayanılarak verilerinizin işlenmesi:

    Aşağıda açıklanan durumlarda açık rızanıza dayanarak veri işleyebilmekteyiz.

    1. Gerçek Kişi Satıcılar, Satıcıların İmza Yetkilileri ve Satıcı Personeli:

      FMC etkinliklerine katılan gerçek kişi satıcılar, satıcıların imza yetkilileri ve satıcı personeline ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında tanıtım materyalleri göndermek, etkinlikler, promosyonlar, internet sitesi ve FMC'nin ürün ve hizmetleri hakkında onları bilgilendirmek, çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama amaçlı iletişim sağlamak.

    2. Gerçek Kişi Müşteriler, Müşteri Personeli:

      FMC etkinliklerine katılan müşterilerimize ve onların personeline ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında tanıtım materyalleri göndermek, etkinlikler, promosyonlar, internet sitesi ve FMC'nin ürün ve hizmetleri hakkında onları bilgilendirmek, çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama amaçlı iletişim sağlamak.

    3. Potansiyel Gerçek Kişi Müşteriler, Potansiyel Müşteri Personeli, Çiftçi ve Danışmanlar:

      FMC etkinliklerine katılan potansiyel gerçek kişi müşterilere, potansiyel müşterilerin personeline, çiftçi ve danışmanlara ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında tanıtım materyalleri göndermek, etkinlikler, promosyonlar, internet sitesi ve FMC'nin ürün ve hizmetleri hakkında onları bilgilendirmek, çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama amaçlı iletişim sağlamak.

    4. Fuar Katılımcıları:

      Fuar katılımcılarına ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında tanıtım materyalleri göndermek, etkinlikler, promosyonlar, internet sitesi ve FMC'nin ürün ve hizmetleri hakkında onları bilgilendirmek, çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama amaçlı iletişim sağlamak.

 

Aktarımlar

Yürürlükteki mevzuatın izin verdiği ölçüde, bilgilerinizi aşağıdaki şekillerde aktarabilmekteyiz:

  • FMC içinde. Satıcılarımızın, müşterilerimizin, çiftçilerimizin, potansiyel müşterilerimizin ve onların çalışanlarının Kişisel Verilerini global seviyedeki dahili idari prosedürleri yerine getirmek ve veri tabanını global kuruluş bünyesinde muhafaza etmek amacıyla FMC iştirakleriyle KVKK madde 9 (1) uyarınca açık rızanıza dayanarak paylaşabiliriz.

  • Hizmet Sağlayıcılarımızla. Satıcılarımızın, müşterilerimizin, çiftçilerimizin, potansiyel müşterilerimizin ve onların çalışanlarının Kişisel Verilerini bağlı şirketler ve iştirakler, internet sitesi destek hizmeti sağlayıcıları, e-posta hizmeti sağlayıcıları, veri depolama hizmeti sağlayıcıları, ERP hizmeti sağlayıcıları, e-fatura hizmet sağlayıcıları, taşıma şirketleri ve pazarlama hizmeti sağlayıcıları gibi adımıza hizmet veren FMC dışı şirket ve kuruluşlarla paylaşabiliriz. Veri alıcılarının Türkiye’de bulunması durumunda, Kişisel Verilerinizi KVKK madde 5 (2) (f): temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatlerimize dayanılarak verileri aktarımının gerçekleştirilmesi ve KVKK madde 5 (2) (c): Aktarımın bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması hukuki dayanakları uyarınca aktarmaktayız. Yukarıda belirtilen alıcı gruplarının yurt dışında bulunması durumunda Kişisel Verilerinizi KVKK madde 9 (1): açık rızanıza dayalı olarak aktarmaktayız. Bu durumların her birinde, söz konusu üçüncü kişiler yeterli gizlilik ve güvenlik önlemlerini almakla ve bilgiyi sadece FMC’ye hizmet sağlamak amaçlarıyla kullanmakla yükümlüdür.

  • Ticari İşlemler ve Devirler. FMC, örneğin bir satış, birleşme, yeniden yapılandırma veya tasfiye sonucunda, bir veya birden fazla işletmesini meşru menfaatlerine dayanarak satın alabilir, satabilir, kurabilir veya sair bir şekilde tekrardan yapılandırabilir veya hisse veya malvarlığı değerlerini satabilir. Bu türden bir işlem, verilerinizin, FMC ile bir gizlilik sözleşmesi imzalamış olan potansiyel alıcılara veya iş ortaklarına açıklanmasını içerebilir.

  • Kanunlara Uyum ve Kendi Haklarımızı ve Başkalarının Haklarını Koruma. Kişisel Bilgilerinizi, kanun gereklerine, hukuki süreçlere, bir mahkeme emrine veya mahkeme celbine uyum göstermek için bir ifşanın gerektiğini iyi niyetle düşündüğümüz takdirde ifşa edebiliriz. Buna ek olarak, bir hükümet soruşturmasında iş birliği yapmak; dolandırıcılık veya kimlik hırsızlığı gibi olası bir suçun işlenmesini önlemek veya bunu soruşturmak; çevrimiçi kullanım şartlarımızı veya diğer anlaşmalarımızı tatbik etmek veya uygulamak; veya kendi haklarımızı veya mülklerimizi veya başkalarının haklarını, mülklerini veya güvenliğini veya kullanımını korumak için paylaşabiliriz. Söz konusu aktarımları, KVKK madde 5 (2) (a): kanunlarda açıkça öngörülmesi, KVKK madde 5 (2) (ç): aktarımın hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için zorunlu olması ve KVKK madde 5 (2) (f): temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, meşru menfaatlerimize dayanılarak verileri aktarımının gerçekleştirilmesi dayanakları kapsamında gerçekleştirmekteyiz.

FMC şirket merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan dünya çapında bir kuruluştur. İşbu internet sitesi üzerinden sunduğumuz hizmetlerin bir parçası olarak, ve olağan ticari faaliyetlerimiz sırasında, bize sağladığınız bilgiler mukim olduğunuz ülkenin dışındaki ülkelere aktarılabilir. Sunucularımız, veri tabanlarımız ve hizmet sağlayıcılarımız Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunabilir. Farklı ülkeler farklı gizlilik yasaları ve şartlarına sahiptir. Bu doğrultuda gerekli olduğu takdirde, Kişisel Verilerinizin işbu Bildirim’de açıklanan amaçlar doğrultusunda Amerika Birleşik Devletleri’nde veya diğer ülkelerde toplanması, kullanımı ve Amerika Birleşik Devletleri’ne veya diğer ülkelere aktarımı için rızanızı talep edeceğiz.

İnternet Sitemizin Özelliklerinin veya Bölümlerinin Kullanımı

İnternet sitelerimizden bazıları, anketler, lisanslanan içerik gibi özellikler; veya bir çevrimiçi mağaza; müşterilere-özel bölüm veya kariyer bölümü gibi şifreyle korunan bölümler içerebilir. Bu Bildirim, yatırımcı ve kariyer sitelerimiz de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, ayrı ayrı FMC internet sitelerinde yayımlanan ve her bir siteye özel olan gizlilik bildirimleriyle zaman zaman genişletilebilir veya değiştirilebilir. Genel olarak, işbu bildirimler internet sitesinin bazı spesifik sayfalarında veya bölümlerinde topladığımız veya toplamadığımız Kişisel Verilere ilişkin detaylar, neden bu bilgilere ihtiyaç duyduğumuz, ve bu bilgilerin kullanımı hakkında sahip olabileceğiniz tercihleriniz hakkında bilgi sağlamaktadır.

Bir özelliği veya şifreyle korunan bölümü kullanmak için üye olduğunuzda, özelliği veya şifreyle korunan bölümü kullanımınızı düzenleyen özel şartları kabul etmeniz istenebilir. Bu gibi durumlarda, özel hükümlere, örneğin bir kutucuğu işaretlemek veya “Kabul ediyorum.” yazılı bir butona tıklamak suretiyle açık rızanız istenecektir. Bu tür sözleşmeler “tıkla-ve-geç” sözleşmeler olarak bilinir. Bu tip sözleşmeler işbu Bildirimin içeriğinden veya sair bir gizlilik bildiriminden ayrıdır.

Çocukların Gizliliği

FMC’nin ürün ve hizmetleri genel olarak 18 yaş ve üstü için tasarlanmıştır. FMC, 18 yaşının altındaki kişilerin Kişisel Verisini, kasten toplamamaktadır. Eğer 18 yaşının altında bir çocuk Kişisel Verisini bize gönderirse ve biz bu Kişisel Verinin 18 yaşının altında bir çocuğa ait olduğunu öğrenirsek, FMC bu bilgiyi mümkün olan en kısa sürede silmeye çalışacaktır. Eğer bilginiz ve rızanız dışında Kişisel Bilgi sağlamış olan bir çocuğun ebeveyni veya vasisi iseniz, çocuğun bilgilerini kaldırmamızı DataPrivacy@FMC.com'a bir e-posta göndererek bizden talep edebilirsiniz.

Güvenlik

Kişisel Verilerinizin gizliliğinin, bütünlüğünün ve güvenliğinin korunması için ticari açıdan makul önlemler alırız.

GSK (SSL) Koruması. İnternet sitemizin bazı şifre korumalı bölümleri, bilgisayarınız ile bizim hizmet sunucumuz arasında güvenli bir bağlantı kurulmasını gerekli kılar. Güvenli Soket Katmanı (GSK - Secure Socket Layers) isimli şifreleme teknolojisini kullanıyoruz. Sitenin güvenli bölgesinden çıktığınız ana kadar güvenli bir bağlantı kurulmaktadır. Kişisel Verileriniz internette dolaştığı sırada gizliliğinin korunması için GSK şifrelemesini kullansak da, Kişisel Verilerin internet ortamında aktarımının güvenliğini garanti edemeyiz.

Kişisel Verilerinizin Muhafazası
Kişisel Verilerinizi sadece toplama amacımızın gerektirdiği süre boyunca saklaması yönünde genel bir kural uygulamaktayız. Genel olarak, Kişisel Verilerinizi, zamanaşımına paralel olan bir süre zarfında saklarız, mesela tedarikçi, satıcı veya müşteri sözleşmeleri gibi bizimle yaptığınız işin kayıtlarını düzgünce tutmak adına, ve yasal bir iddiada bulunmak veya bulunulan iddiayı savunmak adına saklarız. Ancak, bazı durumlarda Kişisel Verileri başka süreçlerde de: örneğin, hukuki, vergisel ve finansal gereklilikler uyarınca verilerinizi saklamamız gerektiği sürece veya hukuki bir sürecin, bir adli makamın veya talepte bulunmaya yetkisi olan diğer resmi merciin talebi üzerine gerektiği sürece saklayabiliriz.

Diğer İnternet Sitelerine Yapılan Bağlantılar

Sizin için kolaylık sağlaması adına, bu internet sitesi diğer FMC internet sitelerine ve FMC dışı diğer internet sitelerine bazı bağlantılar içerebilir. Bir FMC internet sitesi üzerinden, bağlantı verilen bir internet sitesini ziyaret ederken, FMC’nin bu bağlantıları size sadece kolaylık sağlamak amacıyla sağladığını kabul eder, FMC’nin bu internet sitelerinin içeriklerinden sorumlu olmadığını onaylamış olursunuz. Dolayısıyla, ziyaret ettiğiniz her bir internet sitesinin gizlilik politikalarını, beyanlarını veya bildirimlerini okumanızı öneririz.

Tercihleriniz ve Haklarınız

Bizden e-posta veya başka pazarlama iletişimleri alıyorsanız, ilettiğimiz e-postalarda bulunan üyelikten çıkma özelliğini kullanarak, tarafımızca gönderilen e-postları veya diğer iletişimleri almayı durdurabilirsiniz. FMC ürünlerinin müşterisi olmanız durumunda, size karşı sözleşmesel sorumluluklarımızı yerine getirmek adına, sizi sağlık ve güvenlik, uygulanacak kanunlar veya ürünümüzün yönetimi hakkında bilgilendirmek amacıyla sizinle iletişime geçebiliriz.

Aşağıda açıklanan ve KVKK madde 11’de yer verilen haklara sahipsiniz. Haklarınızın “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” ile uyumlu olarak kullanılması gerekmektedir.

  • Rızayı geri alma hakkı - uygulanabilir olan durumlarda, rızanızı her zaman geri alma hakkına sahipsiniz. Örneğin, elektronik pazarlama iletişimlerini almak istememeniz durumunda, internet sitemizdeki hesabınızdan ayarları değiştirebilir, e-postalarımızda bulunan “üyelikten çıkma” bağlantısını kullanabilir veya SMS’lerimizdeki DUR numarasına mesaj atabilir, veya aşağıda belirtildiği üzere, FMC ile İletişim'de gösterildiği üzere doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz ve bu durumda size gönderdiğimiz iletişimleri durduracağız.
  • Öğrenme hakkı - FMC tarafından verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz.
  • Bilgi talep etme hakkı - Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz.
  • Amaçları öğrenme hakkı - Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Üçüncü kişileri bilme hakkı - Türkiye’de veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilmeyi talep edebilirsiniz.
  • Düzeltme, silme, yok etme ve bildirme hakkı - Belirli şartlar altında size dair verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve Kişisel Verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme hakkına sahipsiniz. [Bu verilerin çoğunu internet üzerinden veya doğrudan bize DataPrivacy@fmc.com adresinden ulaşarak görebilirsiniz.]
    Ayrıca gerçekleştirilen işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Ek olarak, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesi sebebiyle uğradığınız zararların giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.
  • Münhasıran otomatik sistemlerle gerçekleştirilen veri işleme faaliyetlerine itiraz hakkı - İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi ve sizin aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.
Herhangi bir hakkınızı kullanmak isterseniz veya Kişisel Verilerinizin işlenmesi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olursa, lütfen bizimle FMC ile İletişim’de belirtildiği şekilde iletişime geçin.

 

İşbu Bildirimin Değişikliği

İşbu Bildirim değişikliğe tabidir. Bu Bildirimi düzenli olarak gözden geçirmeniz önemlidir. FMC’nin, kontrolünde olan Kişisel Verilerin nasıl kullanıldığı hakkında herhangi bir önemli değişiklik yapması durumunda, böyle bir değişikliği yapmadan önce internet sitemizde yapılacak değişiklik hakkınca açık ve belirgin bir bildirim paylaşacağız. İnternet sitemize veya FMC politikalarına yeni özellikler veya işlevler eklediğimizde veya uygulanan hukuk değiştiğinde, bu Bildirimi güncellememiz veya değiştirmemiz gerekebilir. Böyle bir değişiklik uygulamaya alınmadan önce herhangi bir zamanda ve değiştirilmiş nüshayı internet sitemizde paylaşarak bildirimi değiştirme hakkımız bulunmaktadır. Herhangi bir önemli değişiklik olması durumunda veya sizi etkileyebilecek bir değişiklik olması durumunda, iletişim bilgileriniz elimizde bulunuyorsa, size önceden bildirimde bulunacağız. Güncellenmiş nüshayı internet sitemizde paylaştığımız tarihten itibaren bu değişiklikler geçerli olacak ve önceki tüm FMC gizlilik politikası veya gizlilik bildirimlerinin yerine geçecektir.

En son 16.04.2021 tarihinde güncellenmiştir

FMC ile İletişim

FMC Turkey Endüstri Ürünleri Sanayi Limited Şirketi, Barbaros Mahallesi, Begonya Sokak No:3 / 149 Ataşehir, İstanbul adresinde kayıtlı bulunmaktadır. Veri işlenmesi hakkında herhangi bir sorunuz, yorumunuz veya talebiniz olması durumunda, lütfen bizimle (i) bize bildirdiğiniz ve dahili sistemimizde kayıtlı olan e-mail adresiniz aracılığıyla DataPrivacy@FMC.com üzerinden veya (ii) kayıtlı e-posta adresimiz fmcturkeyendustri@hs02.kep.tr veya (iii) yukarıda belirtilen merkez adresimize yazılı olarak iletişime geçin.

ÇEREZ POLİTİKASI


FMC Turkey Endüstri Ürünleri Sanayi Limited Şirketi (bundan böyle "FMC", "biz", "bizi", "bizim" olarak anılacaktır), bu çerez politikasının ("Politika") görüntülendiği web sitesini ("Web Sitesi") işletmektedir. Bu Politika, pikseller, yerel depolama nesneleri ve benzer cihazlarla (aksi belirtilmedikçe topluca "çerezler") ve sahip olduğunuz seçeneklerle birlikte çerezleri nasıl kullandığımızı tartışır.


 

Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?
Çerez nedir?
Kullandığımız Çerez Türleri ve Neden?
Çerezlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?
Bize Ulaşın
Politika Güncellemeleri
Çerez Listesi


Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?

Web Sitemiz, Web Sitesinin olabildiğince sorunsuz çalışmasını sağlamak ve her ziyaretçi için web hizmetleri ve işlevleri sağlamak için kullanıcı dostu ve etkileşimi artıran teknolojileri kullanır. Bu teknolojilere örnek olarak tanımlama bilgileri, piksel etiketleri, yerel depolama nesneleri ve komut dosyaları verilebilir. Kişisel verilerinizi tamamen veya kısmen otomatikleştirilmiş yöntemlerle çerezler aracılığıyla işliyoruz. :

Çerezleri çeşitli amaçlarla kullanabiliriz. Örneğin, web istatistiklerini hesaplamak veya Web Sitemizi ziyaret ettiğinizde deneyiminizi geliştirmek için. Gizliliğiniz bizim için önemli olduğundan, Web Sitemizde hangi çerezlerin kullanıldığı ve çerez tercihlerinizi nasıl yönetebileceğiniz konusunda sizi daha ayrıntılı olarak bilgilendirmek istiyoruz. Çerezleri neden kullandığımız ve sizden ve sizin hakkınızda topladıkları bilgiler hakkındaki ayrıntılar için lütfen bu Çerez Politikasını dikkatlice okuyun.

Çerez nedir?

Çerez, web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde tarayıcınızda veya kullandığınız cihazın sabit diskinde sakladığımız harf ve sayılardan oluşan küçük bir dosyadır. Tarayıcı ayarlarınızı çerezleri bloke edecek şekilde ayarlamadığınız müddetçe, web sitelerini ziyaret eder etmez sistemimiz tarayıcınıza çerez bırakacaktır.

Genel olarak kullanılan farklı işlevleri olan farklı türde çerezler bulunmaktadır:


BİRİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS ÇEREZLER

Bir çerezin birinci' veya üçüncü' şahıs çerezi olup olmadığı, çerezi yerleştiren alana bağlıdır.

  • Birinci şahıs çerezler ilgili tarihte kullanıcının ziyaret ettiği bir web sitesi tarafından yerleştirilen çerezlerdir (örneğin, www.fmc.com gibi web sitesi alanımız tarafından yerleştirilen çerezler).
  • Üçüncül şahıs çerezler kullanıcının ziyaret ettiği web sitesi alanı dışında bir alan tarafından yerleştirilen çerezlerdir. Bir kullanıcı, bir web sitesini ziyaret ederse ve başka bir kuruluş bu web sitesi aracılığıyla bir çerez yerleştirirse, bu bir üçüncü şahıs çerezidir.

KALICI ÇEREZLER

Bu çerezler, çerezde belirtilen süre boyunca kullanıcının cihazında kalırlar. Kullanıcı söz konusu çerezi oluşturan web sitesini her ziyaret ettiğinde bu çerezler etkinleşir.

OTURUM ÇEREZLERİ

Bu çerezler, web sitesi operatörlerinin, bir tarayıcı oturumu sırasında bir kullanıcının faaliyetlerini ilişkilendirmesine izin verir. Bir tarayıcı oturumu, bir kullanıcı tarayıcı penceresini açtığında başlar ve tarayıcı penceresini kapattığında sona erer. Oturum çerezleri, geçici olarak oluşturulur. Tarayıcıyı kapattığınızda, tüm oturum çerezleri silinir.

KULLANDIĞIMIZ ÇEREZ TÜRLERİ VE NEDEN

 

Genel olarak web sitesi, sizi web sitesinin diğer kullanıcılarından ayırt etmek için çerezler kullanmaktadır. Bu, web sitesini taradığınızda iyi bir deneyim yaşamanıza yardımcı olur ve bizim de bu deneyimi geliştirmemizi sağlar.

Web sitesinde kullanabileceğimiz çerezler aşağıdaki gibi kategorize edilebilir:

  • Kesinlikle gerekli
  • Performans
  • İşlevsellik
  • Hedefleme

Bazı çerezler, bu amaçların birinden fazlasını yerine getirebilir.

'Kesinlikle gerekli' çerezler, web sitesinde gezinmenizi ve güvenli alanlar gibi temel nitelikleri kullanmanızı sağlar. Bu çerezler olmaksızın, talep edilen hizmetleri yerine getiremeyiz. Kesinlikle gerekli çerezler, Çerez Listesi’nde bu şekilde belirtilmektedir. Bu çerezleri kullanmanın yasal dayanağı bir sözleşmenin ifası ya da meşru menfaatlerimizdir. Amaçlarımız aşağıda listelenmiştir:

  • Sizin web sitesinde oturum açtığınızı tespit etmek ve kimliğinizi doğrulamak
  • Web sitesinin çalışma şeklinde değişiklikler yaptığımızda web sitesinde doğru hizmete bağlandığınızdan emin olmak
  • Güvenlik amaçlarına yönelik olarak
  • Web sitesinin çalışma şeklinde değişiklikler yaptığımızda web sitesinde doğru hizmete bağlandığınızdan emin olmak

Bu çerezlerin kabul edilmesi, web sitesini kullanmanın bir koşuludur; bu nedenle bu çerezleri engellerseniz, ziyaretiniz sırasında web sitesinin veya web sitesindeki güvenliğin göstereceği performansı garanti edemeyiz.

Kesinlikle gerekli çerezler kullanılarak işlenen kişisel verileriniz, siz çerezleri silene kadar veya sizin çerezi ilk kabul ettiğiniz tarihten itibaren 13 ay boyunca otomatik olarak saklanır.

'Performans' çerezleri, web sitesini nasıl kullandığınızla ilgili,, örneğin, hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz ve herhangi bir hata deneyimleyip deneyimlemediğiniz konusunda bilgiler toplar. Bu çerezler, sizi tanımlayabilecek bilgiler toplamaz ve sadece web sitesinin çalışma şeklini geliştirmemize yardımcı olmak, kullanıcılarımızın menfaatlerini anlamamız ve reklamlarımızın ne kadar etkili olduğunu ölçmemiz için kullanılır. Bu çerezleri kullanmanın yasal dayanağı bir sözleşmenin ifası ya da meşru menfaatlerimizdir.

Performans çerezlerini şu amaçlarla kullanabiliriz:

  • Web analizleri yapmak: web sitesinin nasıl kullanıldığı ile ilgili istatistikler sunmak
  • İştirak takibi yapmak: iştiraklere, ziyaretçilerimizden birinin onların sitesini de ziyaret ettiğine dair geri bildirimde bulunmak
  • Bir ürün veya hizmeti görüntüleyen web sitesi kullanıcılarının sayısı ile ilgili veri toplamak
  • Meydana gelen hataları ölçerek web sitesini geliştirmemize yardımcı olmak
  • Web sitesi için farklı tasarımlar test etmek

Performans çerezlerimizden bazıları üçüncü şahıslar tarafından bizim için yönetilir.

'İşlevsellik' çerezleri, hizmet sunmak veya ziyaretinizi geliştirmeye yönelik ayarları hatırlamak için kullanılır. Zorunlu işlevsellik çerezleri, Çerez Listesi'nde bu şekilde belirtilmektedir. Bu çerezleri kullanmanın yasal dayanağı bir sözleşmenin ifası ya da meşru menfaatlerimizdir.

İşlevsellik çerezlerini aşağıdaki amaçlarla kullanabiliriz:

  • Yerleşim, metin büyüklüğü, tercihler ve renkler gibi sizin uyguladığınız ayarları hatırlamak
  • Size bir anket doldurmak isteyip istemediğinizi sorduğumuzda bunu hatırlamak
  • Tekrarlanmasını önlemek amacıyla web sitesinde belirli bir komponent veya liste ile etkileşim içinde olup olmadığınızı hatırlamak
  • Web sitesinde oturum açtığınız zaman bunu size göstermek
  • Gömülü video içeriği sağlamak ve bunu göstermek

Bu çerezlerden bazıları bizim için üçüncü şahıslar tarafından yönetilmektedir.

‘Hedefleme’ çerezleri, web sitesine yaptığınız ziyaretin yanı sıra, ziyaret ettiğiniz siteler ve takip ettiğiniz linkler dâhil olmak üzere, diğer web siteleri, uygulamalar ve çevrimiçi hizmetlere yaptığınız ziyaretleri takip etmek için kullanılmakta olup, bu bizim web sitesinde size hedefli reklamlar göstermemizi sağlar. Hedefli çerezlerin kullanımına yasal dayanak, sizin onayınızdır.

Hedefleme çerezlerini şu amaçlarla kullanabiliriz:

  • Web sitesi içerisinde hedefli reklamlar göstermek.
  • Kişiselleştirilmiş reklam ve içeriği nasıl verdiğimizi geliştirmek ve web sitesindeki reklam kampanyalarının başarısını ölçmek.

Bu çerezlerden bazıları bizim için üçüncü şahıslar tarafından yönetilmektedir.

Web sitelerinde hangi çerezleri kullandığımızla ilgili ilave bilgiler için aşağıya ve Çerez Listesi’ne bakınız.

ÇEREZLERİNİZİ NASIL YÖNETEBİLİRSİNİZ?

Web sitemizin cihazınızda çerez depolamasını istemiyorsanız, tarayıcı ayarlarınızı değiştirebilir, böylece belirli çerezler saklanmadan önce bir uyarı alabilirsiniz. Çoğu web tarayıcısı, tarayıcı ayarları aracılığıyla çoğu çerezin bir miktar kontrolüne izin verir; bu, ayarlarınızı tarayıcınızın çerezlerimizin çoğunu veya yalnızca üçüncü taraflardan gelen belirli çerezleri reddedecek şekilde değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, cihazınızda zaten depolanan çerezleri silerek çerezlere verdiğiniz izni geri çekebilirsiniz.

Herhangi bir çerezi kabul etmek istemiyorsanız ve tarayıcı ayarlarınızı buna göre değiştirmek istemiyorsanız, Web Sitemizin düzgün çalışacağını garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Şüpheye mahal vermemek için, hedefleme çerezlerini kabul etmiyorsanız, Web Sitemiz düzgün çalışacaktır. Bu, Web Sitesinin tüm özelliklerini mümkün olan en iyi şekilde kullanamayabileceğiniz veya Web Sitesinin belirli bölümlerini görüntüleyemeyeceğiniz anlamına gelir.

Kullandığınız her tarayıcı ve cihaz için ayarlarınızı değiştirmeniz gerekeceğini lütfen unutmayın. Ayrıca, bu tür yöntemler, çerez olmayan belirli çevrimiçi izleme teknolojileriyle ilgili olarak çalışmayacaktır.

Ayarlarınızı ve çerezlerinizi değiştirme prosedürleri tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterir ancak genellikle internet tarayıcınızın "seçenekler" veya "tercihler" menüsünde bulunur. Gerekirse, tarayıcınızdaki yardım işlevini kullanabilir veya tarayıcınızın çerez ayarlarına doğrudan gitmek için aşağıdaki bağlantılardan birine tıklamanız yardımcı olabilir.

Detaylı Bilgi

Hangi çerezlerin oluşturulduğu ve bunların nasıl yönetilip silineceği dahil çerezlerle ilgili detaylı bilgi edinmek için www.aboutcookies.org veya www.allaboutcookies.org sitelerini ziyaret ediniz.

Çerezleri sizin için yönetebilen yazılım ürünleri de vardır. Web sitemizde kullanılan her bir çerezi kabul etmek veya reddetmek için www.ghostery.com sitesini de kullanabilirsiniz.


REKLAMLAR VE ANALİZLER İLE İLGİLİ EK BİLGİLER

WEB İSTATİSTİKLERİ ÇEREZLERİ

Web sitemizin hangi bölümlerinin ziyaretçilerimizin ilgisini çektiğini belirlemek için web istatistik tanımlama bilgilerini kullanırız. Bu, Web Sitemizin yapısını, gezinmesini ve içeriğini sizin için olabildiğince kullanıcı dostu yapmamızı sağlar. Bu çerezler (i) web sayfalarımıza gelen ziyaretçi sayısını takip etmek; (ii) her kullanıcının web sayfalarımızda harcadığı süreyi takip etmek; (iii) bir ziyaretçinin Web Sitemizin çeşitli sayfalarını ziyaret etme sırasını belirlemek; (iv) Web Sitesinin hangi bölümlerinin değiştirilmesi gerektiğini değerlendirmek; ve (v) Web Sitesini optimize etmek.

GOOGLE ANALİZLERİ

Web Sitesi, Google LLC ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics'i kullanır.

Google Analytics, işlevselliği ve kullanım kolaylığını geliştirmek ve hizmetleri ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına daha iyi uyarlamak için bilgi toplamak, izlemek ve analiz etmek için çerezler kullanır. Buna göre, IP adresiniz gibi kullanım verileri, bu tür bilgileri nasıl işlediğini ve bilgilerin toplanması ve kullanılmasıyla ilgili sahip olabileceğiniz seçeneklerle ilgili kendi gizlilik politikasına sahip Google ile paylaşılır. Google, bu bilgileri FMC adına Web Sitesini kullanımınızı değerlendirmek, Web Sitesi etkinliği hakkında raporlar derlemek ve Web Sitesi etkinliği ve internet kullanımıyla ilgili diğer hizmetleri bize sağlamak için kullanacaktır.

Lütfen Web Sitesinde, Google Analytics kodunun "gat._anonymizeIp ()" ile tamamlandığını unutmayın; IP adreslerinin anonimleştirilmiş bir koleksiyonunu sağlamak için (IP maskeleme olarak adlandırılır).

Google Analytics çerezleri ile ilgili daha fazla bilgi için Google Analytics’in yardım sayfalarına ve Google’ın gizlilik politikasına bakınız. Kullanım şartları ve koşulları ve veri gizliliği ile ilgili daha fazla bilgi burada bulunabilir.

GOOGLE REKLAMLARI

Çerez Listesi’nde belirtildiği gibi, lokasyona ve web sitelerimizdeki faaliyetlerinize göre size web sitelerimizde hedefli reklamlar göndermekteyiz. Ayrıca, Google Ads dahil üçüncü şahıs reklam ağlarına de katılmakta ve Google’ın kullanım bilgisi toplamak ve hedefli reklamları göstermek için web sitelerimizdeki çerezleri, piksel etiketlerini ve diğer takip teknolojilerini kullanmasına izin vermekteyiz; Google, topladıkları bilgileri, sizin hakkınızda diğer kaynaklardan topladığı diğer bilgilerle bağdaştırabilir. Google reklamları ile ilgili reklam tercihlerinizi buradan seçebilirsiniz.

GOOGLE ETİKET YÖNETİCİSİ (GOOGLE TAG MANAGER)

Google Etiket Yöneticisini, Google ve üçüncü şahıs analizlerini ve pazarlama etiketlerini etkili bir şekilde yönetmek için kullanmaktayız. Google Etiket Yönetici ile ilgili olarak buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

SOSYAL MEDYA ÇEREZLERİ

Web sitemiz belirli üçüncü taraf çerezlerini, piksellerini ve / veya eklentilerini (Facebook Connect ve Twitter Pixel gibi) entegre edebilir. Bu çerezler, IP adresiniz ve görüntülediğiniz sayfalar gibi hakkınızda bilgi toplayabilir. Bu tanımlama bilgileri, bunları sağlayan üçüncü tarafın gizlilik politikasına tabidir.

Facebook’un gizlilik politikasına buradan ve Youtube’un gizlilik politikasına buradan erişebilirsiniz.

BAĞLI CİHAZLAR

Biz veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımız, hedeflenen reklamcılık, analiz, ilişkilendirme ve raporlama amaçlarıyla ilgili web tarayıcıları ve cihazlar (akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve TV'ler gibi) arasında bağlantı kurmak için toplanan bilgileri de kullanabiliriz. Bu üçüncü taraflar, aynı çevrimiçi hizmete birden fazla cihazda giriş yaparsanız veya cihazlarınız aynı kişi veya hane tarafından kullanıldığına dair bir çıkarımı destekleyen benzer özellikleri paylaşırsa, tarayıcılarınız veya cihazlarınızla eşleşebilir. Bu, mevcut tarayıcınız veya cihazınızdaki Web sitesi veya uygulamalardaki etkinliğiniz hakkındaki bilgilerin diğer tarayıcılarınızdan veya cihazlarınızdan toplanan bilgilerle birleştirilebileceği anlamına gelir.

WEB İSTATİSTİKLERİ ÇEREZLERİ

Web sitemizin hangi bölümlerinin ziyaretçilerimizin ilgisini çektiğini belirlemek için web istatistik tanımlama bilgilerini kullanırız. Bu, Web Sitemizin yapısını, gezinmesini ve içeriğini sizin için olabildiğince kullanıcı dostu yapmamızı sağlar. Bu çerezler (i) web sayfalarımıza gelen ziyaretçi sayısını takip etmek; (ii) her kullanıcının web sayfalarımızda harcadığı süreyi takip etmek; (iii) bir ziyaretçinin Web Sitemizin çeşitli sayfalarını ziyaret etme sırasını belirlemek; (iv) Web Sitesinin hangi bölümlerinin değiştirilmesi gerektiğini değerlendirmek; ve (v) Web Sitesini optimize etmek.


BİZE ULAŞIN

KVKK'nin 11. Maddesinde belirtilen haklara sahipsiniz. Bu hakları "Veri Kontrolörüne Başvuruya İlişkin Kurallar ve Prosedürler Tebliği" uyarınca kullanmak için lütfen DataPrivacy@fmc.com adresinden bizimle iletişime geçin.


POLİTİKA GÜNCELLEMELERİ

Bu çerez politikasını zaman zaman değiştirebiliriz. Bunu yaparsak, politikanın güncellenmiş sürümünü Web Sitemizde yayınlayacağız veya başka bir şekilde sizi bilgilendireceğiz. Herhangi bir değişiklikten haberdar olmak için Web Sitesini periyodik olarak kontrol etmenizi öneririz.


ÇEREZ LİSTESİ

Web sitemizde şu çerezler kullanılmaktadır:

Facebook, üçüncü taraf sunucu sağlayıcısı olarak, çoğu web sitesinde bulunan “Beğen” düğmesi gibi widget’lar aracılığıyla kullanıcılarla ilgili verileri toplamaktadır. Toplanan bu veriler; hedefli reklamcılık yapmak için kullanılmaktadır.
ÇEREZ ADI TÜR AMAÇ TOPLANAN VERI SONA ERME SÜRESİ
Google Ads Hedefleme / Pazarlama Kullanıcı coğrafi konumu, reklam grubu ve reklamı tetiklemek için kullanılan anahtar kelime ve web sitesi istatistikleri. Detaylar için buraya tıklayınız. 2 yıl
Google Analytics: _ga - Google Analytics cookie. Performans / İşlevsellik Ziyaretçilerin sitemizde hangi sayfaları görüntülediğinin ve web sitemiz ile nasıl etkileşim gösterdiklerinin analizine yardımcı olmak için kullanılır. IP adresi 2 yıl
Facebook Hedefleme / Pazarlama Facebook, üçüncü taraf sunucu sağlayıcısı olarak, çoğu web sitesinde bulunan “Beğen” düğmesi gibi widget’lar aracılığıyla kullanıcılarla ilgili verileri toplamaktadır. Toplanan bu veriler; hedefli reklamcılık yapmak için kullanılmaktadır. Detaylar için buraya tıklayınız. 2 ay
XSRF-TOKEN Kesinlikle Gerekli Hizmetlerimizin güvenliğini arttırmak ve hizmet güvenliğimizi kırmaya yönelik tekrar eden teşebbüsleri önlemek için kullanılır. Geçici Oturum
Oturum Kimlik Bilgisi Kesinlikle Gerekli Kimliğinizi FMC’ye doğrulamak için tarayıcı kimlik bilgileri ile birlikte kullanılır 4 hafta
Drupal.visitor.region Hedefleme Web sitesinde bölgeselleştirilmiş ürünler ve içerik için kullanılır. Bölge taksonomi numarasını tanımlar 2 yıl